Tapís de fulles

Tapís de fulles

Aviat quedaran poques fulles a les branques. El jardí es va preparant per a l’arribada de l’hivern. Ja es pot començar a veure a través de les branques. D’aquí a pocs dies l’esquelet del jardí quedarà tot a la vista. Abans que això no passi, gaudim del colors de la tardor i del tapís de fulles. No tinguem  pressa per escombra-les.

Til·ler i magraner

En el nostre jardí el  til·ler és l’últim en canviar el color de les fulles. El Liquidambar es caracteritza per uns colors vermellosos molt vistosos. El magraner agafa uns tons groc viu molt bonics.

Mahonia cotinus i magraner

Les poncelles de la Mahonia “Charity” prometen una floració imminent quan ja no quedi cap fulla als arbres ni tant sols al seu veí Cotinus coggygia “Royal Purple”.

Ginkgo, pitospor i spiraea

El Ginkgo biloba a la tardor és sempre espectacular. Les seves fulles tant característiques tapissen el terra i puntegen la bola del Pittosporum tobira “Nana. La Spiraea nipponica “Snowmound” és quasi tant bonica ara com a la primavera en flor.

Bedoll i flors de bugenvillea

Fulles de bedoll (Betula alba) i flors de Buguenvíl.lea (Bouguenvillea glabra sanderiana) cobreixen el camí de tova.

Teix, miscanthus i carpinus

El teix (Taxus baccata “Fastigiata Robusta”) mantindrà el verd tot l’hivern. Les fulles ara grogues del carpí (Carpinus betulus) es tornaran marró i moltes d’elles quedaran enganxades a les branques com si no volguessin deixar l’arbre nu del tot. Les espigues clares i plomoses del Miscanthus (Miscanthus sinensis “YakuYima”) ressaltaran entre les fulles marrons i els fons verd fosc del teix.

Sophora

Tagetea i lemoni

En el nostre jardí el Tagetes lemonii s’arrisca a florir a l’últim moment quan la primera glaçada està a punt d’arribar. En llocs més de costa la floració comença abans i s’allarga fins ben entrat  l’ hivern.  Serà una bona idea plantar-la al costat del camí per poder sentir l’olor de les seves fulles cada cop que la toquem al passar pel seu costat.

Auro negre i carpi

L’auró negre o de Montpeller (Acer monspessulanum) també pren una bona col.loració.