Sequera estival

Després d'una primavera plujosa ara arriba la sequera estival. Els jardins de l'Hostal Empúries son un bon lloc per observar com es comporten les plantes davant d'aquesta sequera.

En el jardí central els parterres disposen d'un sistema de reg per degoteig i això fa que l' aspecte sigui prou bo tot i que es pot observar perfectament que algunes plantes porten el seu "vestit d' estiu": els Phlomis retallats i una mica secs, les estepes no tenen millor aspecte, les lavandes dentades amb les flors mig seques, les espigues torrades dels càrritx  (Ampelodesmos mauritanica).

En altres zones del jardí no hi ha cap mena de sistema de reg i només es fa algun reg manual ocasional en cas extrem. Observar la diferència en l'aspecte de les mateixes plantes amb o sense aigua és molt interessant.

La Westringia fruticosa amb una mica de reg encara està florida i te un aspecte fantàstic. Sense aigua ja comença a pansir les puntes. Els pitospors nans s'hauran de regar aviat per tal que es recuperin i el seu aspecte futur no es vegi compromès.

Les Tulbaghia ens ajuden a que hi hagi un toc de color. Amb algun reg tindran flor, però sense gens d'aigua no. El mateix passarà amb la Perowskia.

Els Limoniastrum floriran de tota manera i fan de fons a les espigues seques de la cua de ca ( Lagurus ovatus) que surten de manera espontània.

Al Teucrim x lucidris no li importa passar set, floreix de tota manera.

Hi ha plantes que mantenen un aspecte bo malgrat totes del privacions. El llentiscle és en aquest jardí el millor.

Tot just estem a mitjans de juliol . Haurem d' anar observant què passa amb les plantes. Potser caldrà ajudar-ne a alguna o potser caldrà replantejar-se fer alguna substitució de cara a la propera temporada.