Jardí d’entrada. Un any d’evolució

Jardí d’entrada. Un any d’evolució

Feia massa anys que no ens agradava l’entrada de casa nostre.

Jardí d'entrada
23-01-2017

Finalment el febrer del 2017 comencem l’obra. Utilitzant unes pedres tallades de l’edifici antic de casa dels meus avis fem les escales deixant espais entre elles per poder-hi plantar. Una gran taula de pedra que no servia com a tal, s’aprofita per fer 2 llosses pel terra. Per mantenir l’estètica amb  les toves existents se’n tornen a posar entre la llosa de pedra i les escales.

Jardí d'entrada
03-02-2017

Un any després d’acabar  l’obra, les plantes ja comencen a agafar volum. La feble nevada de finals de febrer deixa una bonica estampa.

Jardí d'entrada
28-02-2018

Al març els Iris lazica, Iris unguicularis i algun narcís donen un toc de color.

Jardí d'entrada
25-03-2018

A principis de maig la Nigella damascena que s’ha ressembrat per tots els espais que quedaven disponibles està en plena floració. Probablement a mesura que les altres plantes vivaces vagin creixent, hi haurà menys espais disponibles per a ella. El Centranthus ruber acompanya a la floració.

Jardí d'entrada
11-05-2018

A principis de juny ja hi ha més capsules de Nigella que flors. Dues mates de Verbena bonariense que s’han ressembrat en llocs molt oportuns, comencen la seva floració.

Jardí d'entrada
01-06-2018

A mitjans de juny les càpsules ja estan força seques. Serà el moment de recollir algunes llavors per escampar aquesta planta anual en altres jardins. Les llavors que caiguin  tornaran a germinar  amb les pluges de tardor. Passaran l’hivern com a petites plàntules aguantant el fred.

Jardí d'entrada
19-06-2018

A principi de juliol les plantes seques son arrancades per cedir el protagonisme a la Achillea millefolium. Les tiges florals s’ han espigat molt degut a la competència de les Nigella. Potser hauria de substituir-les per alguna floració més baixa. A més les mates s’han eixamplat molt i deixen  poc espai per a la resta. Hi hauré de pensar. Hem hagut de tallar les Verbena per poder passar. El Centranthus ha demostrat tenir la floració més prolongada.

Jardí d'entrada
02-07-2018

L’estiu ha passat amb poca flor i un cop arribat el novembre, les plantes ja es van preparant per a l’hivern. La Verbena ha tornat a brotar. Les petites plàntules de Nigella ja han germinat i les mates de Iris s’han eixamplat.

Jardí d'entrada
18-11-2018