Gallines al jardí

Gallines al jardí

Ja fa 10 anys que vàrem decidir que volíem tenir gallines per poder menjar ous frescos i ecològics, així que vàrem construir un galliner. L’estètica era important  per això el vàrem fer de fusta i vam cobrir el plàstic del teulat amb vímet.

Un veí ens va suggerir que pavimentéssim el terra per poder netejar els excrements amb  aigua  a pressió d’una mànega. No ens va  agradar la idea de que les gallines no poguessin picar el terra i vàrem comprovar que els excrements secs no fan mala olor. El problema venia quan plovia. Aleshores si que feia pudor ! Així que vàrem cobrir-lo tot amb una placa de polipropilè i el vímet a sobre. Solucionat!

Construcció d'un galliner al jardí

El galliner el vam construir nosaltres, fa 2,7 m. x 2,5 m. i 1,5 m. d’alçada al punt més alt.
Galliner de fusta

Al mercat es poden trobar models ja fets per muntar. Sinó es pot demanar ajuda a un fuster.

Com que no volem  que ens desperti cap  “quiquiriquic” i volem evitar  problemes amb els veïns no tenim gall. Les gallines són unes grans recicladores i es mengen part dels residus orgànics. La resta van al compostador. A casa ja no hem d’anar al contenidor de matèria orgànica!

No requereixen massa atencions. Al mateix anar al compostador els donem les restes que elles poden  menjar i  una mica de pinso ( ecològic). Cal controlar que sempre ho hagi aigua a l’abeurador.

Als caps de setmana és quan les mimen una mica i les deixem pasturar mentre  nosaltres estem pel jardí i  podem controlar que no vagin a  l’hort o a determinades plantes on farien un desastre . Un dels seus lloc preferits és el compostador on troben gran quantitat de cuques per menjar. També els agraden els  caragols petits  i els que recollint de l’hort en les ” caceres nocturnes”, els guardem i els hi anem donant.

Hi ha molts jardins on es podria posar un galliner. Ja veieu que no és complicat i els beneficis son moltíssims. Animeu-vos!