Els jardins han fet un canvi espectacular !

Els jardins han fet un canvi espectacular !

Amb les pluges de mitjans d’octubre els jardins han fet un canvi espectacular !

tulbaghia

El Leucophyllum frutescens “Green Cloud” de la foto combina molt bé amb les Tulbaghia, que s’han possat a florir de manera abundant després de la pluja .

Els Leucophyllum aguanten molt bé la sequera i la seva floració correspon al cicle d’una planta del desert: igual d’ intensa que breu, és desencadenada per les primeres pluges després d’un període de llarga sequera ( O. Filippi). Això és el que ha passat als jardins de l’Hostal Empúries!

liriope-evergreen-giant

Altres floracions interessants a l’octubre són les dels Liriope. Un gènere que te uns quants cultivars. Aqueste és el Liriope “Evergreen Giant”, molt bona planta per ombra seca tot i que també tolera el sol. Potser la flor no és tant vistosa com la del Liriope “Big Blue” però com a planta és més resistent i vistosa tot l’ any. Altres cultivars son més susceptibles a quedar “cremats”. En la foto l’ acompanya la Strenbergia lutea, una bulbosa molt recomanable.

salvia-royal-bumble

Tot que la Salvia “Royal Bumble” (vermella) va florint més o menys a l’estiu, després d’una bona ploguda augmenta la floració. La Salvia “Chistine Yeo” és menys florifera, però  a l’octubre també s’anima.

salvia-leucantha

Com a espectacular en jardins de clima suau la Salvia leucantha és difícil de superar. En aquest jardí la floració s’allarga d’agost fins  que la flor es panseix cap a finals de novembre o més tard !